Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Με Ευθύνη και Σοβαρότητα Προχωράμε




Λίγος έμεινε ο χρόνος που απομένει για να οδηγηθούμε με ευθύνη και σοβαρότητα στην ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σ.Ε.Π.
Πολύς ο θόρυβος των τελευταίων εβδομάδων και ειδικότερα των ημερών που διανύουμε με τοποθετήσεις, κινήσεις και ενέργειες, μέσω των οποίων επιχειρείται να στραφεί , με κάθε τρόπο, η προσοχή και το ενδιαφέρον των μελών της Γενικής Συνέλευσης στην εκλογή των 15 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2013 - 2017.
Περιορισμένο το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, κατά τη γνώμη μου, και τούτο γιατί  τα ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση, ανάλογα με τα χρόνια συμμετοχής τους σε αυτή, διαθέτουν τόσο ιστορική μνήμη για τα τεκταινόμενα στο ΣΕΠ και τις διοικήσεις του,  όσο και λογική προκειμένου να αναζητήσουν και να βρουν την πραγματικότητα των όσων λέγονται, γράφονται ή ακόμα γελοιοποιούν πρόσωπα και πράγματα.
Η ιστορία του ΣΕΠ είναι γνωστή όσο και αν έχει επιχειρηθεί στοχευμένα κατά καιρούς από μερικούς , ευτυχώς λίγους, να διαστρεβλωθεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ενέργειες και τις προσδοκίες τους.
Τα υπεύθυνα ενήλικα στελέχη,  νέοι κυρίως της πρώτης γραμμής του Προσκοπισμού που αποτελούν και την πλειοψηφία των μελών της Συνέλευσης, ξέρουν τι γίνεται και τι δεν γίνεται, ακόμα και αν «πιέζονται»  από κάποιους να υποκύψουν στις επιθυμίες τους, αυτοί θα πράξουν αυτό που πιστεύουν και ονειρεύονται, έστω και αν πρόσκαιρα  παρασυρθούν από άτομα  που ως άλλες «σειρήνες» επιχειρούν μάταια να τους αποπροσανατολίσουν.
Αλλά και οι γεροντότεροι εξ ημών ξέρουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα και οι θύμησές τους, αλλά κυρίως η πολύχρονη πείρα και σοφία τους, δεν τους αφήνει  να παρασυρθούν και κυρίως να πράξουν λανθασμένα.
Εν ολίγοις αγαπητοί Πρόσκοποι, η ευθύνη και η σοβαρότητα θα επικρατήσει και αυτή θα δείξει την επόμενη μέρα στη Διοίκηση του ΣΕΠ.
Ό,τι και να λέμε, ό,τι και να γράφουμε και ό,τι και αν γελοιοποιούμε έχει ένα τελικό όριο. Την εκπεφρασμένη βούληση του κυρίαρχου οργάνου του ΣΕΠ, της Γενικής Συνέλευσης.
Φίλοι μου όλοι είμαστε υποχρεωμένοι  εν τέλει  να πορευτούμε με ΕΥΘΥΝΗ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ με την πραγματικότητα της 26.5.2013!
Καλή δύναμη σε όλους !

ΧΜΛ, 22.5.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου