Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ






Χριστός Ανέστη!

Επικοινωνώ μαζί σας στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θεωρώ υποχρέωση αλλά και ευθύνη να μοιραστώ ενόψει των επικειμένων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου κατά την  37ης Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π. που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2013.

Στα 3,5 χρόνια που διανύθηκαν από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματός μας, άλλοτε με ομοθυμία και άλλοτε με δυσκολία, επιδιώχθηκε η προαγωγή του προσκοπικού έργου και η διασφάλιση της λειτουργίας του Σώματος. Τούτο λόγω της σύνθεσης του απερχόμενου ΔΣ αλλά και των αντιλήψεων που εννοείται επικρατούσαν, δεν έτυχε σε πολλές περιπτώσεις του ποθούμενου αποτελέσματος σε αρκετά και σημαντικά θέματα διοίκησης, διαχείρισης και λειτουργίας του Ιδρύματος.

Ωστόσο οφείλουμε μεταξύ όλων να υπογραμμίσουμε την φιλότιμη προσπάθεια, την εργατικότητα και κυρίως το υψηλό προσκοπικό πνεύμα του Γενικού Εφόρου.

Μπροστά σε μία νέα τετραετία και με δεδομένη την πανελλήνια αναγνώριση και αποδοχή του απερχόμενου Γενικού Εφόρου σε συνδυασμό με την επιθυμία του να εργαστεί για μία ακόμα θητεία περισσότερο αποτελεσματικά, κεφαλαιοποιώντας την αποκτηθείσα εμπειρία της πρώτης θητείας, είναι χρήσιμο και ταυτόχρονα αναγκαίο, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου να είναι περισσότερο ομοιογενής, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πιο ουσιαστικά στις ανάγκες του προσκοπικού έργου, καθώς και στις απαιτήσεις της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας του Ιδρύματος ΣΕΠ προς όφελος των μελών μας αλλά και της κοινωνίας.

Για τα κύρια επιτεύγματα της προσπάθειάς την περίοδο 2010 -2013, καθώς και για τις προτάσεις διοίκησης του Σ.Ε.Π. την επερχόμενη τετραετία 2013 -2017, μπορείτε εφόσον το επιθυμείτε να ενημερωθείτε από το συνημμένο έντυπο.

1 σχόλιο:

  1. "λόγω της σύνθεσης του απερχόμενου ΔΣ αλλά και των αντιλήψεων που εννοείται επικρατούσαν, δεν έτυχε σε πολλές περιπτώσεις του ποθούμενου αποτελέσματος " και "χρήσιμο και ταυτόχρονα αναγκαίο, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου να είναι περισσότερο ομοιογενής"

    Όπως ξέρεις διαφωνώ (και όχι μόνο εγώ) με αυτή την τοποθέτηση. Αν οι προτάσεις επί των θεμάτων ήταν-είναι άριστες, τότε σίγουρα θα επικρατήσουν παρά το διαφορετικό υπόβαθρο του καθ'ενός.

    Χρήσιμο και ταυτόχρονα αναγκαίο είναι να συνθέτουν το Δ.Σ. παντελώς διαφορετικά άτομα. Κάποιος Παλαιός-Ενήλικος Πρόσκοπος, κάποιος γενικότερα αποδεκτός από την Ελληνική κοινωνία, κάποιος οικονομικά εύπορος, κάποιος αδύναμος (π.χ. άνεργος), κάποιος καλλιτέχνης και κάποιος τεχνοκράτης, κάποιος από την Βόρεια Ελλάδα και κάποιος από τα Νησιά, κάποιος μικρός και κάποιος μεγάλος...αυτό μας θυμίζει η υπόσχεση και ο χαιρετισμός μας...ή τουλάχιστον έτσι με έμαθαν οι αρχηγοί μου.

    Πριν 4 χρόνια μας είχες μαζέψει για να μας πεις πως θες να μπεις στο Δ.Σ. για να μπορέσεις να προωθήσεις νέους ανθρώπους στο επόμενο Δ.Σ. (2013-2017). Όπως καταλαβαίνεις ένιωσα τεράστια έκπληξη όταν είδα ότι είσαι ξανά υποψήφιος - αφού τυχόν εκλογή σου στερεί την θέση από κάποιον νεότερο.

    Καλή δύναμη σε όποια καθήκοντα αναλάβεις, εφόσων αναδειχθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή